Bingöl’de Tandır Ekmeği Üreten Aile İş Yerini Büyüttü
Bingöl’de Tandır Ekmek Üreten Fırın, İstihdam ve Gelir Kapısı Açtı
Bingöl’de geleneksel tadıyla ünlü tandır ekmeği üreten Müşerref Kılıç’ın (52) damadı İsmail Bakır (31) ile birlikte 5 yıl önce açtığı fırın, bölgede 6 aileye daha iş imkanı sağladı. Kılıç, “Burada kendi işimizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 6 kişi de burada çalışarak ailelerini geçindiriyor” dedi.
Müşerref Kılıç, yıllarca farklı fırınlarda çalıştıktan sonra damadı İsmail Bakır ile birlikte Bingöl’e özgü tandır ekmeği üretimine başladı. İşlerini geliştiren ikili, talep doğrultusunda farklı türlerde ekmekler pişirip, kargo aracılığıyla şehir dışındaki müşterilere ulaştırıyor.
Kendi İşini Kurmanın Gururunu Yaşıyor
Kendi işini kurma kararı alan Kılıç, “Tandır ekmeği sektöründe 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Daha önce başka fırınlarda ve ekmek işlerinde çalıştım. Sonunda damadımla birlikte ortak bir iş kurmaya karar verdik ve burada 5 yıldır kendimizi geliştiriyoruz. Burada çalışan 6 kişi, ailelerine katkı sağlamak adına bizimle birlikte emek veriyor. Yağlı ekmek, normal tandır ekmeği, buğday ekmeği, beyaz ekmek ve yöresel Sörin ekmeği üretiyoruz. Ayrıca börek, gözleme gibi ürünler de hazırlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile ekmek gönderiyoruz. Ekmeklerimizi doğal malzemelerle üretiyor ve tazeliklerini koruyarak müşterilere ulaştırıyoruz” diye konuştu.
Yurt Dışından Talep Görüyor
İsmail Bakır, kayınvalidesiyle birlikte başlattıkları işin büyük bir başarıya ulaştığını belirterek, “Uzun yıllar başkaları için çalıştıktan sonra kendi işimizi kurmaya karar verdik. İlk başlarda zorluklar yaşasak da sabırla işimize sarıldık. Günde sadece 50 ekmek satarken şu anda talep artışıyla personel sayımızı 6’ya çıkardık. Türkiye geneline kargo hizmeti sunuyoruz ve hatta yurt dışından gelenler de ekmek alıp memleketlerine götürüyor. Tandır ekmeği olması sebebiyle uzun süre tazeliğini koruyarak insanlara lezzetli bir alternatif sunuyoruz” şeklinde konuştu.