Kılıçdaroğlu’na ‘ayyaş’ diyen AKP’li ihaleyi kaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf genelgesini yayınlanmasından bu yana 54 gün geçti. Ancak kamu kurumları yüksek maliyetli inşaat ihalelerine devam ediyor. İhalelerin adresi de AKP’li isimler oluyor.

Yüksel Koçak

Adana Tufanbeyli’deki 214 konut inşaatının 514 milyon TL’lik ihalesi CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Ayyaş’ diyen Yüksel Kaçak’ın şirketine gitti. 27 Mayıs’ta düzenlenen ihale sonucu 10 Haziran’da Seler Taahhüt Firması ile sözleşme yapıldı. Şirketin sahibi Yüksel Kaçak, 1 Kasım 2015 seçimi öncesi AKP’ye oy çağrısı yapmış, 2017’deki Anayasa referandumu öncesi de CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını sosyal medyadan paylaşıp “Neden mi evet diyeceğiz? Ayyaş bir lider değil, dinini yaşayan bir lider istediğimiz için” diye yazmıştı.

Mehmet Tahir Tikici

ADAY ADAYI KAZANDI

Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi binası yapım ihalesini 278 milyon 925 bin TL’ye Mehmet Tahir Tikici’ye ait Yükseliş İnşaat kazandı. Tikici 2007 yılında AKP’den İstanbul milletvekili aday adayı olmuş, 6 Haziran 2024’te de Samsun Üniversitesi rektörlük ve idari binalarının yapım ihalesini 266 milyon 212 bin TL maliyetle kazanmıştı.

Seçimi değil ihaleyi kazandılar

Reha Yeltekin

– Düzce İl Özel İdaresi’nin Yeşilay Uluslararası Gençlik kampının 300 milyon TL’lik ihalesini 4 Haziran 2024’te Optimal Şirketi aldı. Şirketin  yönetim kurulu üyeleri Burhan Özdemir Düzce’den, Reha Yeltekin ve Levent Erkekoğlu da AKP’den İstanbul milletvekili adayı olmuştu.

Rahmi Dilekcan

Konya Akşehir Adalet Binası’nın yapım ihalesini 6 Haziran 2024’te 404 milyon TL’ye Disan İnşaat firması kazandı. Şirket sahiplerinden Rahmi Dilekcan AKP’den Ankara milletvekili aday adayı olmuştu. Dilekcan’ın firması 22 Mayıs 2024’te de Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası ihalesini 211 milyon TL bedelle aldı.

Mehmet Zeki Peker

– Sağlık Bakanlığı’nın 450 yataklı Manisa Akhisar Devlet Hastanesi Yapım İşi ihalesi 4 Haziran 2024’te sonuçlandı ve Zey Yapı şirketiyle 3 milyar 672 milyon TL’lik sözleşme yapıldı. Şirketinin sahibi Mehmet Zeki Peker, AKP’den Bitlis Milletvekili adayı olmuştu.

Veysel Demirci

Karayolları Genel Müdürlüğü Ereğli-Halkapınar-İvriz yolu ikmal ihalesini Ziver İnşaat kazandı ve 21 Mayıs 2024’te 323 milyon 323 bin 323 TL’lik sözleşme yapıldı. Ziver İnşaat sahibi Veysel Demirci Elazığ’da AKP’den milletvekili aday adayı olmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabıyla poz vermişti.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir